Volledig scherm
Pokémon © thinkstock

Geen Pokémon gevangen maar een auto-inbreker in Roosendaal

ROOSENDAAL - Twee Roosendalers die Pokémon Go speelden, hebben dinsdagmorgen vroeg in hun woonplaats op het Doctor van Dregtplein meer gevangen dan een virtueel beestje. Zij wisten op heterdaad een auto-inbreker aan te houden.

Rond 1.00 uur liepen de 28-jarige mannelijke en 26-jarige vrouwelijke Pokémon Go-jagers op straat. Ze zagen een hun onbekende man, die richting de parkeerplaats aan het Doctor van Dregtplein liep. Het tweetal vond het een verdachte situatie en volgde de vreemdeling. Op de parkeerplaats troffen ze hem aan in de personenauto van de vrouw uit Roosendaal.

Aangifte
Het bleek dat de man een portier had opengebroken. Ze hielden hem aan en droegen hem over aan de agenten, die even later ter plaatse kwamen. De inbreker is een 35-jarige man (woonplaats nog onbekend). Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht en daar ingesloten. De vrouw heeft aangifte gedaan van de auto-inbraak en de man heeft een verklaring afgelegd.

Melden
Eerder riepen de politie en de gemeenten Halderberge, Moerdijk, Roosendaal en Rucphen Pokémon Go-spelers op om verdachte situaties te melden. Spelers kunnen zo meehelpen de veiligheid te vergroten. Zeker tijdens de rustige vakantieperiode vormen zij extra ogen en oren om inbraken tegen te gaan.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1296 stemmen