Volledig scherm

'Geen paniek om parkeren in Belcrum en Linie'

BREDA - Bewoners van Belcrum en Linie zitten nog vol vragen over het nieuwe parkeerbeleid dat zaterdag ingaat, maar de gemeente Breda maant tot kalmte.

De eerste dagen zullen automobilisten zonder geldig parkeerbewijs nog niet bekeurd worden. En nee, een vergunningspas voor de autoruit is niet per se nodig om rechtsgeldig te parkeren; een aanvraag en verwerking in het gemeentelijk systeem volstaat.

In delen van de wijken Belcrum en Linie geldt vanaf zaterdag een systeem van parkeervergunningen en betaald parkeren. Die vervangt dan per direct de blauwe zone.

Maar: "Mensen maken zich zorgen", zegt wijkraadvoorzitter Jan Poell. "Ikzelf heb weken geleden al een vergunning aangevraagd, maar nog steeds geen pas binnen. En stel dat volgende week de familie op bezoek komt; wat dan? Er is nog zoveel onduidelijk over het nieuwe systeem. Dit wordt heel chaotisch."

De gemeente gaat daar niet in mee en zegt dat er een gedoogperiode komt. Wie de eerste dagen nog geen geldig parkeerbewijs heeft, wordt eerst geïnformeerd over de veranderingen in het parkeerbeleid. "Na het informeren en eventueel waarschuwen gaan we over tot daadwerkelijk handhaven en beboeten", laat een gemeentewoordvoerder weten.

Alle tot nu toe aangevraagde vergunningen zijn volgens hem uiterlijk vrijdag geactiveerd.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (78%)
  • Oneens (23%)
80 stemmen