Volledig scherm
Met wat hulp tijgert een deelnemer onder het touwnet door. foto Chris van Klinken/Pix4Profs

Geen obstakel te groot bij de eerste N'Oop loop in Nispen

NISPEN - De eerste N'Oop loop in Nispen trok 400 deelnemers. De organisatie heeft al zoveel positieve reactie over deze obstaclerun ontvangen dat ze volgend jaar op herhaling willen.

Een met modder besmeurde jongeman rent naar een soort houten voetbalgoal zonder net waar twee klimtouwen aan hangen. Ogenschijnlijk moeiteloos negeert hij de touwen en springt gelijk op de lat af, maakt er een koprol over en springt er weer af.

Zijn gezicht verandert van opgepept naar teleurgesteld, wanneer hij doorkrijgt dat zijn vrienden nog stuntelen met de touwen.

Zondag werd voor het eerst de obstaclerun N'Oop loop in Nispen georganiseerd, waar modder en plezier samengaan. De verschillende parkoersen leken bijna op militaire trainingsvelden.

Lange, modderige weggetjes werden onderbroken door constructies waar de deelnemers overheen moesten klimmen. Dat waren lang niet altijd voetbalgoals, dat konden ook stapels met pallets of een container zijn. Soms moest er ook worden getijgerd.

Deelnemers konden kiezen uit drie, zes en negen kilometers aan modder en geklim, met als afsluiter een grote met water gevulde container om in af te koelen.

Lees maandag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-2
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
90'+2'
1-1
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
89'
0-1
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
45'+1'
1-0
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
706 stemmen