Volledig scherm
Fidei et Arti. © Archief BN DeStem

Geen nieuwe bezuinigingen dorpshuizen Halderbergen

OUDENBOSCH - Een volgende bezuinigingsronde bij de Halderbergse dorpshuizen en cultureel centrum Fidei et Arti is van de baan.

De gemeenteraad besloot tijdens de begrotingsbehandeling de voorgenomen korting van 3 ton vanaf 2018 terug te draaien. Nog dit jaar wordt het subsidiebeleid opnieuw tegen het licht gehouden, waarbij dan geen onderscheid gemaakt wordt tussen professionele instellingen en vrijwilligersorganisaties. Het accommodatiebeleid neemt de raad in die discussie mee.

Langs de achterdeur keerde de voetgangersbrug over de zuidelijke rondweg terug op de agenda. Nu Halderberge geld overhoudt, loont het volgens Lokaal Halderberge de moeite de brug aan te leggen om zo het gebied rondom Albano verder tot ontwikkeling te laten komen. Voor het CDA ging de 350.000 euro dure oversteek 'een brug te ver'.

Voort ging een raadsmeerderheid akkoord met de onderzoek naar een geboortebos naar Bergs voorbeeld. De subsidies voor monumentenbezitters gaan omhoog en er komt een plan van aanpak om ook na-oorlogse bouwkunst te laten opnemen op de gemeentelijke monumentenlijst.

Oppositiepartij VVD boekte bij de algemene beschouwingen ook succes. Zo zijn Halderbergenaren in de toekomst verzekerd van de dienstenchequeregeling waarmee huishoudelijke hulp kan worden ingekocht, ook als het Rijk daar niet meer aan meebetaald.

Een plan om de BOA's meer zichtbaar te maken en zelf bestuurlijke boetes te innen, kon eveneens op unanieme steun rekenen. Ook het Groenfonds krijgt er 50.000 euro bij. Voor de aanleg van een natuurbegraafplaats was de tijd nog niet rijp.

WOS Halderberge kreeg de handen op elkaar voor honderd extra bomen, waarmee de gaten in bomenrijen worden opgevuld.

Lees meer in BN DeStem

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
125 stemmen