Volledig scherm
ANP

Geen leidinggevende in ruimte slijterij: waarschuwing voor Jumbo in Steenbergen

STEENBERGEN - De Jumbo Supermarkt aan het Floraplein in Steenbergen heeft een waarschuwing gekregen omdat er geen leidinggevende aanwezig is in de aparte ruimte waar de slijterij is gevestigd. Bij een volgende overtreding kan de gemeente een bestuurlijke boete opleggen.

Er gaat pas iemand vanuit de winkel naar de slijterij als een klant de ruimte binnen gaat. De Slijtersunie, belangenvereniging van slijters, had eind vorig jaar verzocht handhavend op te treden omdat dit in strijd is met de Drank en Horecawet. Ze voelen zich gesterkt door een uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant in een vergelijkbare situatie bij andere supermarktketens.

De belangenvereniging was het niet eens met de gemeente dat er bij twee eerdere controles geen overtredingen waren geconstateerd. Dat kwam omdat geen rekening was gehouden met de uitspraak van de rechtbank, die wat de Slijtersunie betreft helder en niet voor tweeërlei uitleg vatbaar is. „We hebben vorige week een extra controle gehouden.’’, vertelt Chris Franken namens het college tijdens de bezwaarschriftencommissie. „De werkwijze in de winkel bleek niet in overeenstemming met de uitspraak van de rechtbank en hebben we de supermarkt aangeschreven.’’ Ook de slijtersvergunning is nog niet rond.

Tobias Oversteegen, bedrijfsjurist van de Jumbo Supermarkten, vindt dat de uitspraak van de rechtbank niet één op één op de Jumbo van toepassing is. Bij de supermarktketen zijn ze van mening dat de oppervlakte van de slijterij wel tot de winkel gerekend moet worden. „Er komt nog een hoger beroep in die zaak en het is de vraag of de uitspraak stand blijft houden.’’

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (79%)
  • Nee (21%)
5264 stemmen

Poll

Het is hoog tijd dat we bewuster omgaan met ons voedsel.

Het is hoog tijd dat we bewuster omgaan met ons voedsel.

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
632 stemmen