Volledig scherm
Het Kadeplein tijdens de Draai van de Kaai. © Peter van Trijen - het fotoburo

Geen Kittel, wel Clement en Pantano naar Draai van de Kaai

ROOSENDAAL - De Duitse sprinter Marcel Kittel heeft afgezegd, maar de Draai van de Kaai heeft wel de ploegmakkers Jarlinson Pantano en Stef Clement weten te strikken.

De Colombiaan Pantano won de 15de etappe van de Tour de France. Clement, ook van IAM Cycling, eindigde op de 18de plek in het algemeen klassement, een plaatsje hoger dan Pantano. 

Veel meer exotisch klimmersgeweld zal dit jaar niet starten in de 37ste Draai. Op klassementstoppers als Chris Froome, Nairo Quintana of Bauke Mollema hoeft men niet te rekenen. „De meesten pakken al volgende week zaterdag of zondag het vliegtuig naar Rio”, weet secretaris Patrick ‘t Hart.

Kittel
Bij andere plannen om De Draai weer zo hoog mogelijk op het criteriumtoneel te zetten, zit het ook tegen. Bij gebrek aan klim- en klassementsgeweld werd ingezet op een ‘wereldspurt’. Sprinters hebben immers weinig te zoeken in Rio, op Mark Cavendish (baan) en Peter Sagan (mountainbike) na.

Hardop werd gedroomd van het duel Kittel-Groenewegen. Maar zaterdag zegde ook de Duitse ritwinnaar Marcel Kittel af, wat een streep trok door de gedroomde wereldtopsprint van de Etixx-spurter tegen Nederlands kampioen Dylan Groenewegen van Lotto-Jumbo.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1067 stemmen