Volledig scherm
Foto ANP

Geen Harleydag, wel motoren in Breda

BREDA - Het heet geen Harleydag, het woord 'Harley' valt zelfs niet, toch zijn aanstaande zondag, de derde van augustus, in Breda behoorlijk wat motoren te verwachten. Tussen 1997 en 2010 stond de bewuste derde augustuszondag in Breda in het teken van de populaire Harleydag.

De laatste editie lokte zo'n 14.000 motoren en 80.000 bezoekers de stad in.

In 2011 kwam er een einde aan de traditie. De gemeente Breda vreesde confrontaties tussen de motorclubs Hells Angels en Satudarah en stak een stokje voor de Harleydag. Vier jaar werd en een spontane 'No-Harleydag' gehouden. Tot de gemeente Breda die in 2014 ook verbood.

"Vorig jaar hebben wij geprobeerd om weer eens een echte Harleydag te houden", zegt Ben Brouwers van de stichting Harley-Dag. "Het leek te lukken. Tot de gemeente met zulke zware eisen kwam, dat het ondoenlijk was om het nog georganiseerd te krijgen. Het ging niet door."

Toch kriebelde het, zegt Brouwers. Vandaar de beslissing om dit jaar op de derde zondag van augustus toch 'een leuke bijeenkomst voor bikers' op poten te zetten. Met als naam 'Bikes, Blues and BBQ' vindt het na 11.00 uur plaats op Belcrum Beach.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
100 stemmen