Volledig scherm
Archieffoto BN DeStem

Geen grote renovatie van Houtmarktpassage Breda

BREDA - Voorlopig komt er geen grootschalige renovatie van de Houtmarktpassage in Breda. De diverse eigenaren van het vastgoed verschillen van mening over de noodzaak van een verbouwing.

Volgens Hans Jacobs, die als woordvoerder van de Vereniging van Eigenaren optreedt, moet volgens de statuten 75 procent van de eigenaren instemmen met een renovatie. "Er lag een uitgewerkt verbouwingsplan, maar dat is niet aangenomen door de vergadering," aldus Jacobs.

Eén van de partijen die tegen het plan heeft gestemd is de VOF Achter de Lange Stallen, die voor een derde eigenaar is van de Houtmarktpassage. "Als de VOF had ingestemd, waren we nu aan het verbouwen."

De VOF (waarin de bedrijven Dura Vermeer en BDP samenwerken) is ook eigenaar van de Mols Parking, achter het oude postkantoor en de Houtmarktpassage. Lange tijd wilde de VOF op de parking een groot winkel- en wooncomplex bouwen.

Van dat plan werd vorig jaar echter af gezien. Sindsdien ligt de ontwikkeling van het terrein stil. "Er zijn op dit moment geen concrete plannen", zegt Jeroen Galle van de VOF.

Waarom de VOF nu niet wil investeren in de renovatie van de Houtmarktpassage, wil Galle niet zeggen. Hij verwijst naar Hans Jacobs voor de woordvoering. "Er ligt wel een relatie met het plan Achter de Lange stallen," zegt Jacobs. "Nu dat niet doorgaat, vinden sommige eigenaren een renovatie niet nodig, terwijl anderen daar nog steeds wel de voordelen van inzien."

Lees meer in BN DeStem van vrijdag

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
500 stemmen