Volledig scherm
Een goederentrein. © Vincent Jannink

Geen gevelisolatie voor bewoners langs spoor in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Vier huiseigenaren aan de Parallelweg en één bewoner aan de Brouwerijbaan krijgen definitief geen extra gevelisolatie om de geluidsoverlast van passerende (goederen-)treinen te verlagen.

Dat heeft het Bergse college besloten.

De commissie voor de bezwaarschriften heeft de klachten van de vijf omwonenden ongegrond verklaard, het gemeentebestuur neemt dat advies over. Volgens de bezwarencommissie blijft de geluidsbelasting op de gevels, zoals spoornetbeheerder ProRail vorige maand ook al verklaarde op de openbare hoorzitting, onder de norm.

"Daarmee zijn onze bezwaren in één klap van tafel geveegd", zegt Toine van Steenpaal, een van de bezwaarmakers van de Parallelweg. "Jammer dat er alleen naar de regeltjes is gekeken en niet naar hoe wij de overlast ervaren. Als wij in de tuin zitten en er dendert een trein voorbij, dan kunnen we elkaar niet meer verstaan. Ik had meer coulance verwacht van ProRail. Zeker, omdat het maar om vijf woningen gaat."

Van de ongeveer tweehonderd woningen langs het spoor hebben er slechts elf gevelisolatie toegewezen gekregen. Vijf bewoners kwam daartegen in verzet, zij wilden dat ook hun woningen extra geïsoleerd zouden worden. Tevergeefs, blijkt nu.

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van zaterdag.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
803 stemmen