Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Geen geld voor seniorenmiddag in Woensdrecht: 'Veel te dure artiesten'

HOOGERHEIDE - De Woensdrechtse gemeenteraad trekt niet de portemonnee voor de seniorenmiddag van het Brabantse Wal Festival (BWF). Het BWF houdt jaarlijks rond Koningsdag haar festival in Hoogerheide. Onderdeel van het festival is een seniorenmiddag met bekende artiesten.

Het BWF krijgt de seniorenmiddag financieel niet sluitend en heeft daarom bij de gemeenteraad een verzoek ingediend voor een bijdrage van 6500 euro. De raadsfracties besloten woensdagavond in de opinieraadsvergadering samenleving het verzoek niet te honoreren. "Het BWF laat veel te dure artiesten komen", vindt PvdA fractieleider Cees Jaspers. Dat vonden ook de andere fracties.

Het BWF had vorig jaar eenmalig een bijdrage van 2500 euro gekregen van het college van burgemeester en wethouders en kwam onlangs wederom met een verzoek voor 6500 euro "Eenmalig is eenmalig", aldus wethouder Lars van der Beek.

BWF-voorzitter Niels van Elzakker reageerde verbaasd op de afwijzing. "Nadat het college ons verzoek had afgewezen gaf ABZ ons het advies om een verzoek weg te leggen bij de raad. Diezelfde partij wijst ons verzoek nu af."

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
182 stemmen