Volledig scherm
Directeur Marco Klaassen (2e van links) met medewerkers.

'Geen enkel mens wil buitengesloten worden'

BERGEN OP ZOOM - Alsof hij met een goede bekende aan tafel zit. Zo op z'n gemak zit Nick Marijnissen erbij en praat tegen Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

In het kort legt Nick zijn levensgeschiedenis uit. Door omstandigheden dakloos geraakt. Nu in de maatschappelijke opvang. Maar vijf dagen in de week keihard aan het werk bij Stichting Samen Werken (SSW). Nick is er gelukkig, kan zijn ei kwijt, hij doet mee. De kern van zijn boodschap aan de staatssecretaris: zorg dat er meer huizen komen voor mensen als hij en doe er alles aan om een snellere doorstroming vanuit de opvang naar de woningmarkt te krijgen. Klijnsma is onder de indruk. "Knap hoe je je verhaal vertelt en keihard aan het werk bent." Nick is ook tevreden. "Ik had het idee dat ze écht luisterde."

Het is zo maar een moment tijdens de Ronde Tafelgesprekken ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van SSW, maandag in Bergen op Zoom. Elders in het gebouw zijn vergelijkbare ontmoetingen, tussen cliënten en hun begeleiders van alle partijen waar SSW mee samenwerkt.  

Lees dinsdag meer in BN DeStem. 

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
736 stemmen