Volledig scherm

'Geen blauwalg in Steenbergse haven'

STEENBERGEN - In de haven van Steenbergen zit helemaal geen blauwalg, zegt havenexploitant Dirk-Jan van Weezel. Waterschap Brabantse Delta maakte eerder deze week bekend dat er in de haven en een deel van de Steenbergsche Vliet hoge concentraties blauwalg waren aangetroffen.

„De indruk werd gewekt dat er een enorme groene massa blauwalg op het water in de haven lag. Dat is helemaal niet zo”, zegt Van Weezel die gepikeerd is dat zijn haven werd genoemd.

Uit een kaartje van het Waterschap blijkt dan ook dat de blauwalgen niet precies in de haven zijn gemeten, maar iets verderop, bij Fort Henricus. Ook bij jachthaven De Schapenput in De Heen was blauwalg getroffen.

Inmiddels zit er ‘weinig tot geen’ blauwalg meer in het water, zegt Peter van den Bosch van het waterschap. Boeren mogen hun gewassen weer beregenen met water uit de Vliet. Wel blijft de Mandersluis aan de monding van de Dintel op gezette tijden open gaan. Op die manier zorgt Brabantse Delta voor voldoende stroming op de Vliet, waardoor het water met blauwalg sneller wegstroomt naar het Volkerak.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (39%)
  • Oneens (61%)
1058 stemmen