Volledig scherm
© foto RGBStock

'Geef ruimte aan feestende jongeren in Bergen op Zoom'

BERGEN OP ZOOM - Het gebrek aan jongerencafés in Bergen op Zoom baart de lokale jeugdraad zorgen.

Door de recente sluiting van café Huppeldepup is er amper nog een uitgaansgelegenheid in de stad te vinden waar jongeren onder de 18 jaar 's avonds terecht kunnen.

Huppeldepup sloot afgelopen weekend vanwege persoonlijke en zakelijke redenen de deuren na ruim een jaar open te zijn geweest. Een andere kroeg voor jongeren die aan de Grote Markt was te vinden, Troy, ging een tijd geleden eveneens op slot. "Wij constateren al een tijdje dat de strengere alcoholwetgeving ervoor zorgt dat de situatie voor zowel kroegbazen als jongeren lastig is", aldus Jim Bernaards, voorzitter van de Bergse jeugdraad.

Bernaards merkt wel dat speciale jongerenfeesten in bijvoorbeeld De Raayberg en 't Appeltje wél succesvol zijn. "Dat is niet ieder weekend, maar af en toe. Daar komt behoorlijk wat jong publiek op af. Gebouw-T probeert dat ook, maar die bijeenkomsten zijn, zo horen wij, minder populair. Heeft vooral met de strenge alcholcontrole te maken. Bij Gebouw-T wordt er echt geen alcohol geschonken aan jongeren onder de 18 jaar. Dat is toch een flinke factor", concludeert Bernaards.

Hij begrijpt dat het voor de politiek moeilijk is om zich met de komst van jongerencafés te bemoeien. "Dat is marktwerking, daar kunnen we weinig aan veranderen. Waar de politiek wel op kan letten is dat verenigingen zoals de KPJ of scoutingclubs, voldoende ruimte krijgen om activiteiten zoals feesten te organiseren voor jongeren."

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
38 stemmen