Volledig scherm
© Thinkstock

Gedeelte Mitra-winkels in West-Braban nog gewoon open

BREDA - De Mitra is failliet, maar dat wil niet zeggen dat West-Brabant nu helemaal droog staat. Want van de acht slijterijen die in deze streek onder de vlag van Mitra varen, zijn er nog altijd vier open.

"Wij gaan gewoon door", zegt een medewerkster van de slijterijketen in Ulvenhout. "Wij zijn een franchise en kennen eigenlijk geen problemen."

Hetzelfde zegt een woordvoerder van Mitra in het Bredase winkelcentrum De Burcht: "Natuurlijk blijven we open. Onze inkopen doen we via onze eigen groothandel en daar gaan we ook gewoon mee verder. Eerlijk gezegd, hebben wij op dit moment niets te klagen", zegt de Bredase slijter, die net als zijn collega's niet de behoefte voelt de naam Mitra van zijn voorgevel te verwijderen.

Volgens Johan Stevan, franchiser in Raamsdonksveer, is de in Doesburg gevestigde Mitra niet veel meer dan een veredeld administratiekantoor: "Ze verzorgen de randvoorwaarden. Ze regelen de promoties, de acties, de kassasystemen. Maar ik ben de slijter en ga gewoon door."

De Mitra-filialen in Sint Willebrord, Oosterhout, Roosendaal en Prinsenbeek zijn wel gesloten. De slijterijketen telt verspreid over het land 23 eigen winkels en 143 francisevestigingen. Het gaat al een paar jaar slecht met het bedrijf, waarvan de naam staat voor 'Minder Trammelant'.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
150 stemmen