Volledig scherm
Een potje League of Legend wordt live gespeeld in de VS © leage of legends

Gamen in een EsportsDome, Breda moet eerste Esportscentrum van Benelux krijgen

BREDA - Breda moet het eerste Esportscentrum van de Benelux krijgen. Met dat idee zijn Ruben Been uit Breda en Marcel Opperman uit Leiden deze week een crowdfundingcampagne gestart.

In het zogeheten EsportsDome moeten gamers kunnen gamen en kunnen kijken naar (internationale) wedstrijden. De initiatiefnemers, die allebei uit de gamewereld komen, hebben al een locatie op het oog in de Bredase binnenstad, nabij de Grote Markt.

"Veel gamers spelen tegen elkaar op internet maar er is ook behoefte om fysiek tegen elkaar te spelen", zegt Been. In Azië en de VS wordt dat veel gedaan in gamecafés. "Wij willen het breder opzetten. Zodat mensen bijvoorbeeld in een loungeruimte met een drankje er bij naar een groot scherm kunnen kijken hoe games gespeeld worden. Denk daarbij aan games als FIFA, League of Legends en Starcraft," aldus Been.

In een consoleruimte komen zestien consoles (spelcomputers) en daarnaast komen er veertig tot vijftig game-pc's. Ook denken de initiatiefnemers aan een winkel in het pand.

Via crowdfunding wil het tweetal 25.000 euro op halen. Met dat geld en de steun uit de gamewereld, hopen ze sponsors aan te kunnen trekken. Ze zijn ook in gesprek met de gemeente Breda. "Die heeft positief gereageerd en wil ons helpen met het zoeken naar een pand en het eventueel wijzigen van een bestemmingsplan," aldus Been.

Opperman en Been hebben voor Breda gekozen vanwege de centrale ligging in de Benelux. Daarnaast speelt de aanwezigheid van de game-academy van de NHTV een rol en zijn er in Breda diverse bedrijfjes die games ontwikkelen .

Ze hopen de deuren van het EsportsDome in de zomer van 2017 te kunnen openen.

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
100 stemmen