Volledig scherm
Kozakken boys - Ajax in 2007, Johnny heitinga in duel met marruchen zimmerman. © Pro Shots

Gaat Kozakken Boys opnieuw stunten tegen Ajax? 'Het was een knappe tegenstander'

WERKENDAM - Héél Werkendam en omgeving telt af naar de bekerwedstrijd Kozakken Boys - Ajax, woensdagavond in Sportpark de Zwaaier. Dennis Rommedahl blikt terug op de legendarische wedstrijd in 2007.

Zijn geheugen laat hem in de steek, maar beelden liegen niet. Dennis Rommedahl was toch echt degene die het bekerduel tussen Kozakken Boys en Ajax in 2007 in de verlenging besliste met een van richting veranderd schot: 1-2. "Ik heb het op internet teruggezocht, want ik wist het niet meer", aldus de Nederlandse Deen schaterlachend. "We speelden zo veel en bepaalde wedstrijden blijven je bij, maar dat zijn meer de grote successen en teleurstellingen."

Rommedahl, wegens een hardnekkige achillespeeskwetsuur vorig jaar bij zijn laatste club RKC Waalwijk gestopt als voetballer, haakt tevens af als de line-up van de Amsterdammers ter sprake komt. "Volgens mij speelden we met een B-team." Nadere bestudering leert dat dat reuze meevalt, met kleppers als Jan Vertonghen, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Urby Emanuelson en niet te vergeten Luis Suarez aan de aftrap.

"Da's dan nog knapper gedaan van Kozakken Boys", is de 128-voudig international namens Denemarken met terugwerkende kracht vol bewondering omtrent de prestatie van de Werkendammers destijds. Het leverde de Ajacieden een ziedende trainer Henk ten Cate op. Rommedahl (38): "Logisch, want dit kon natuurlijk niet. Je moet wel laten zien dat je bij een grote club speelt.''

poll

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
746 stemmen