Volledig scherm
Kunstgras (foto: Ramon Mangold/Pix4Profs)

Ga jij zaterdag voetballen op kunstgras? Clubs wachten af, ouders zijn bezorgd (stelling)

BREDA / ETTEN-LEUR / BERGEN OP ZOOM - Ouders van op kunstgras voetballende kinderen twijfelen of ze hun kinderen dit weekend wel  laten voetballen. Sportclubs met kunstgrasvelden wachten de onderzoeken af, want 'gezondheid staat voorop'. BN DeStem is benieuwd naar wat West-Brabant zaterdag en zondag gaat doen. Reageer hieronder of mail: internet@bndestem.nl

"Ik kende de geruchten al, dus kijk er niet van op. Ik heb lang in Qatar gewoond en daar lag ook kunstgras. Dat rook heel chemisch als het warm werd”, vertelt Lucia Boll-Fausto, die naar haar 7-jarige zoontje op het JEKA-veld staat te kijken.

"Mijn zoontje ligt en zit constant op dat kunstgras en de trainers zeggen niks. Ze moeten gewoon al die korrels opzuigen en iets anders gebruiken", zegt een andere moeder, die niet met haar naam in BN DeStem wil.

JEKA-voorzitter Hans Hendrickx maakt zich voorlopig weinig zorgen. "Ik kan me niet voorstellen dat het RIVM en de gemeente groen licht zouden geven als het niet gezond was om op kunstgras te spelen. Het zou wel een heel kwalijke zaak zijn, maar het is dan aan de gemeente of KNVB om in te grijpen.”

BN DeStem is benieuwd naar wat West-Brabant zaterdag en zondag gaat doen. Reageer hieronder of mail: internet@bndestem.nl

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen