Volledig scherm
Gertrudislyceum aan de Bovendonk © Google maps

Fusie Da Vinci, Gertrudis en Norbertus stap dichterbij in Roosendaal

ROOSENDAAL - De gezamenlijke medezeggenschapsraad van Norbertus, Gertrudis en Da Vinci College onderschrijft de noodzaak voor fusie. 'Maar niemand mag tekort komen'.

De medezeggenschapsraad (MR) Tongerlo stemt in met de voorgenomen samenvoeging van het Norbertus- en Gertrudiscollege in Roosendaal. Dat bevestigt technisch MR-voorzitter Piet van Ruijven desgevraagd.

Voorwaarde
De gezamenlijke MR van Norbertus, Gertrudis en Da Vinci College heeft wel als voorwaarde gesteld dat de fusie op geen enkele manier ten koste mag gaan van leerlingen, docenten, cultuur en zorg op de twee scholen en het schoolimago. "Leerlingen en docenten mogen er niets aan tekort komen", aldus Van Ruijven.

De MR onderschrijft wel de visie van rector Marijke Broodbakker van OMO Scholengroep Tongerlo dat ingrijpen noodzakelijk is vanwege de dalende leerlingenaantallen. "Het gaat om het borgen van de kwaliteit van onderwijs." Dat lukt volgens de MR alleen als Gertrudis en Norbertus de handen ineen slaan.

Plannen
De plannen die pal voor de zomervakantie naar buiten kwamen, zorgden vooral op Gertrudis voor veel emoties. Bij de fusie worden havo en vwo van beide scholen geconcentreerd op het Norbertus aan de Lyceumlaan. Het Gertrudis wordt, naar het gevoel van de Gertrudianen, 'uitgekleed' tot een mavoschool aan de Vincentiusstraat.

Omdat ook de naamgeving van de scholen gevoelig ligt, vroeg en kreeg de MR adviesrecht op dit punt. Dat betekent dat de raad zich actief in de discussie mengt over het handhaven van de namen of 'dat het misschien toch beter is om een nieuwe schoolnaam te bedenken', aldus Van Ruijven.

Lees zaterdag meer in BN DeStem

Volledig scherm
Da Vinci college aan Bovendonk
Volledig scherm
Fusie Norbertuscollege en Gertrudislyceum
Volledig scherm
Norbertuscollege aan Lycuemlaan © Google Maps
Volledig scherm
Gertrudislyceum aan Vincentiusstraat © Google Maps

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
495 stemmen