Volledig scherm
Roel Buckens bezig in zijn eigen brouwerij op bedrijventerrein Stek in de Belcrum in Breda. foto frontaal

Frontaal gaat bier brouwen in De Faam

BREDA - De kleine Bredase brouwerij Frontaal gaat de productie flink opvoeren. Frontaal verhuist daarom naar de voormalige Faamfabriek. Daar wordt de oude productiehal, waar vroeger snoepjes gemaakt werden, in gebruik genomen. Ook komt er een proeflokaal met een terras bij.

Frontaal is van Roel Buckens (24). Hij startte in 2014 met het brouwen van bier op bedrijventerrein Stek in de Belcrum. Daar kan hij nu tot 3.00o liter bier per maand brouwen. Met een nieuwe installatie in De Faam stijgt de capaciteit naar 20.000 liter per maand.

"Die zal ik niet gelijk helemaal benutten, maar ik kan op basis van de huidige vraag nu al 10.000 liter afzetten. En ik verwacht een verdere groei", aldus Buckens.

Ter vergelijking: bij café De Beyerd in Breda, dat ook een eigen brouwerij heeft, wordt maandelijks zo'n 4.000 liter gebrouwen. Dat bier wordt uitsluitend verkocht in het eigen café.

Frontaal levert aan meerdere horecazaken. Ook bij het eigen proeflokaal op Stek is het bier te koop. Dat proeflokaal op Stek blijft daar bestaan, maar ook bij de Faam komt een 'café' (met terras), dat waarschijnlijk van woensdag tot en met zondag geopend zal zijn.

Het is de bedoeling dat in het proeflokaal straks ook eten besteld kan worden. Een aantal Bredase foodtrucks, waaronder Dr. Worst en BurriTruck, krijgt in De Faam een keuken. Daar kunnen ze gerechten voorbereiden voor hun foodtrucks, maar ook leveren aan Frontaal.

Lees dinsdag meer over Faampils in BN DeStem

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
163 stemmen