Volledig scherm
ANP

Filmtheater Fanfare in Oudenbosch proost op 10-jarig jubileum

OUDENBOSCH - Het Oudenbossche filmtheater Fanfare bestond in december tien jaar. Dat jubileum wordt komende zondag gevierd.

Ad Uijtdewilligen organiseert samen met zijn vrouw Dian en Wilfried van Dongen al 26 jaar filmvertoningen in Oudenbosch, maar sinds 2005 pas op eigen benen in de Vossenberg. "Door die zelfstandigheid konden we zelf kiezen welke films we zouden draaien. Voor bioscopen gaat het vooral om de commercie, wij wilden films vertonen die mensen volgens ons echt moeten zien. Films moeten in de hoofden van mensen blijven hangen en in de dagen na de voorstellingen zich verder ontwikkelen. Dat is toch het mooiste wat er is."

Trots is hij zeker op de afgelopen tien jaar. "Het is mooi dat we Oudenbosch wat warme filmliefde hebben gegeven", vertelt Uijtdewilligen.

Zondagmiddag vanaf 13.30 uur wordt daarop geproost in die Utopiazaal. "Bezoekers hebben filmfragmenten in kunnen sturen. Uit die 25 inzendingen hebben wij er 10 gekozen. René Mioch gaat ze aan elkaar praten. Het wordt een leuk programma, met wat voorspelbare hoogtepunten maar ook afwijkende fragmenten."

Lees donderdag meer in BN DeStem.

Poll

Als het zoveel vervuiling scheelt, wil ik best 100 rijden op de snelweg

Als het zoveel vervuiling scheelt, wil ik best 100 rijden op de snelweg

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
1232 stemmen