Volledig scherm
© Thinkstock

Fietsnetwerk krijgt een facelift in West-Brabant, informatiepanelen 'hufterproof'

ETTEN-LEUR - Het fietsnetwerk in West-Brabant wordt de komende tijd flink vernieuwd.

In de hele regio vervangt het Routebureau Brabant vanaf 2017 alle informatiepanelen vervangen. Deze zijn te vinden bij de knooppunten, aangegeven met witte borden waarop in het groen het knooppuntnummer staat.

De panelen krijgen daarnaast een nieuwe routekaart. Momenteel zijn deze kaarten op veel plekken beschadigd of bekrast. "Ze zijn hufterproof", zegt Danique Stillekens van het Routebureau Brabant. "Natuurlijk kun je niet alles tegen, maar de panelen zijn een stuk beter."

De afgelopen tijd zijn diverse borden die de weg wezen naar het centrum van een dorp vervangen. Stillekens: "De ervaring was dat fietsers de knooppuntenroute kwijtraakte als ze de bordjes naar het centrum volgden. Dus daarom hebben we besloten om deze borden gewoon een knooppuntnummer te geven."

De werkzaamheden zorgen tijdelijk voor hinder. Om fietsers te bedienen, zijn er per gemeente digitale placemats ontworpen die laten de nieuwe situatie laten zien.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen