Volledig scherm
foto ANP

Fietsende man bedreigt en berooft mensen in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een man op een fiets heeft in de binnenstad van Bergen op Zoom twee berovingen gepleegd. Een derde poging mislukte. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

De berovingen vonden kort na elkaar plaats. De man fietste rond 21.00 uur in de Lombardenstraat tegen een lopend jong stelletje aan. Hij begint te schelden en probeert de portemonnee van de jongen te pakken. Als dat niet lukt, richt hij zich op de tas van het meisje. Zij geeft die niet zomaar af, maar verliest het uiteindelijk van de kracht van de man. Hij fietst snel weg met de buit.

Tien minuten later slaat de man weer toe in de Goudenbloemstraat. Hier bedreigt hij twee meisjes met een mes en maak hen geld afhandig. Om 22.26 uur probeert hij nog een keer een jonge vrouw te beroven in de Kortemeetstraat. Ook haar bedreigt hij met een mes. De vrouw begint echter te gillen en duwt hem weg. De straatrover schrikt hiervan en rijdt zonder buit richting het Sint Catharinaplein. Agenten hebben de omgeving afgezocht, maar de verdachte nietaangetroffen.

Signalement

De man heeft een negroïde uiterlijk: donkere huidskleur met kort donker krullend haar. Zijn lengte wordt geschat tussen de 1.80 en 1.85 lang en zijn leeftijd tussen de 25 en 30 jaar. Verder heeft hij een normaal postuur en is gekleed in een blauw/witte trui, een donkere broek met daaronder donkere (sport)schoenen. Op zijn hoofd heeft hij een donkere pet met witte tekst. Bij de eerste beroving heeft hij volgens de slachtoffers een donkere jas tot over zijn heupen aan. Verder rijdt hij op een oude donkere fiets.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
163 stemmen