Volledig scherm
© Thinkstock

Fiets met krat of bak past niet in stalling station Breda

BREDA - In de fietsenstalling in het station van Breda is nauwelijks plaats voor 'buitenmodelfietsen'. Dat blijkt voor wie zich er meldt met een fiets met krat, bak of breed stuur.

In de smalle rekken passen die rijwielen nauwelijks. Naast de rekken mogen ze van de brandweer niet langer worden neergezet. Te gevaarlijk.

Eén vak is er zonder rekken. Daar kunnen de fietsen op de standaard worden neergezet. Maar dat vak blijkt vaak al vroeg vol. En dan? "Dan moeten wij de fietsers naar de buitenstalling verwijzen", zegt een medewerker. "Ook die stalling is vaak vol. Wie de fiets er buiten zet, loopt het risico dat de gemeente hem weghaalt."

Op dit moment bouwt ProRail een nieuwe stalling aan de centrumzijde van het station. Bedoeling is echter niet dat de rekken daar breder worden dan in de bestaande stalling aan de Belcrumzijde. Ook is er geen rekening gehouden met rekloze vakken waar de buitenmodelfietsen wel terecht kunnen. Om die toch een plek te kunnen bieden verruimt ProRail het gebied in de buitenstallingen waar geen fietsenrekken staan. Daar kunnen de bak- en kratfietsen terecht.

Lees zaterdag in BN DeStem

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
757 stemmen