Volledig scherm
© stock.xchng

Festivals in Oosterhout strenger gecontroleerd op bastonen

OOSTERHOUT - Muziekevenementen en pop- en dancefestivals worden in Oosterhout voortaan strenger gecontroleerd op dreunende bastonen. Dat heeft wethouder Marcel Willemsen vorige week toegezegd nadat de fractie van Groen Brabant een amendement wilde indienen met als insteek dat de geluidsnorm voor bastonen wordt verlaagd van 90 naar 80 decibel c (dBc is de decibelnorm voor basgeluiden).


Zover wil Willemsen nog niet gaan, zo bleek gisteren toen de wethouder door BN DeStem om een toelichting werd gevraagd. Willemsen liet via de gemeentewoordvoerder weten dat hij het belang erkent van een goede controle van bastonen. „Daar wordt voortaan extra op gehandhaafd.” Pas in de evaluatie van het evenementenbeleid in 2017 wil hij bekijken of een verlaging van het basgeluid noodzakelijk is.

Cees Noltee van Groen Brabant is teleurgesteld. Noltee: „In de raadsvergadering heeft hij gezegd dat hij het amendement zou overnemen. Hij heeft dus ja gezegd tegen de bepaling dat de norm 80 dBc wordt. Als hij dat nu toch niet doet, heeft hij wat uit te leggen.” Noltee was in actie gekomen, omdat er bij de partij 53 klachten waren binnengekomen over de harde bastonen bij Oosterhout Live. Noltee: „Mensen bellen de gemeente niet meer voor dit soort klachten, omdat ze alleen maar te horen krijgen dat alles binnen de normen valt. Daarom ben ik vorige week met een amendement gekomen om af te dwingen dat er meer basbewust gehandhaafd wordt.”

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
733 stemmen