Volledig scherm
© Ramon Mangold

Festival En Plein Public in Breda terug naar vrijdag

BREDA En Plein Public, het theaterfestival dat elke zomer wekelijks neerstrijkt in een wijk, is in Breda terug naar de vrijdagavond.

Dat meldt de stichting Worstenbrood die het evenement sinds jaar en dag organiseert. Vorig jaar werd bij wijze van experiment het festival in Breda op zaterdagen gehouden. Dat bleek geen succes. "Ons publiek blijkt behoorlijk gehecht aan de vrijdag", aldus Bas Rozenberg van Worstenbrood.

Ook telt het festival minder edities dan de afgelopen jaren. Dit heeft een financiële reden. Worstenbrood moet het deze achttiende editie met een behoorlijk kleinere begroting doen. "We willen kwalitatief hetzelfde blijven bieden als andere jaren. Dus hebben we beslist om minder vaak de wijken in te trekken."

In 2015 streek En Plein Public op veertien plekken neer in Breda, Oosterhout, Gilze-Rijen, Etten-Leur, Dongen, Ulvenhout, Zundert en Roosendaal. Dit jaar zijn er vijf edities in Breda, één in Oosterhout (donderdag 1 september) en één in Roosendaal (woensdag 31 augustus).

Als overkoepelende titel is gekozen voor 'Goede Buur, verre vriend'. Dat heeft te maken met het dubbele karakter van En Plein Public. Enerzijds is er plaats voor lokale deelnemers. Denk aan dansgezelschap De Stilte uit Breda, aan de Nieuwe Veste, aan buurtbewoners of aan films van de Bredase stichting IDFX en van kunstacademie Sint Joost. Anderzijds zijn er de voorstellingen van landelijke theatergroepen.

Elke editie begint om 17 uur met een kindervoorstelling en eindigt na 21 uur met muziek en film. De eerste keer is 12 augustus bij Breda's Museum aan de Parade.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
1189 stemmen