Volledig scherm
Beeld van Back to the Fifties van vorig jaar. Dansers in kleding uit de jaren vijftig zijn ook dit jaar weer van de partij. archieffoto peter van trijen/bn destem

Festival Back to the Fifties in Roosendaal is een blijvertje

ROOSENDAAL - Oude Amerikaanse auto’s, vintage fifties marktkramen, vetkuiven, petticoats, dansers en natuurlijk bands met contrabassen die zich aan de in de jaren vijftig ontstane rock-’n’-roll en rockabilly zullen wijden. Op de Markt in Roosendaal wordt zondag voor de tweede keer het gratis toegankelijke festival Back to the Fifties gehouden.

Editie één was vorig jaar meteen een groot succes. „Over de dag verspreid kwamen er circa 1.500 bezoekers op het evenement af. „De gemeente Roosendaal heeft dit keer dan ook maar meteen een meerjarige vergunning verstrekt aan de Stichting Blues Promotions Roosendaal”, zo laat organisator Corné Rossen weten. „Tot en met 2019 zal het evenement in ieder geval op de agenda verschijnen."

"De opzet is hetzelfde als vorig jaar, maar er komen nu twee podia en het gebied wordt aan weerszijden iets uitgebreid. Zo zullen er bijvoorbeeld oude Amerikaanse auto’s die niet de hele dag aanwezig zijn, opgesteld worden in de Dr. Braberstraat en zullen er ook activiteiten zijn naast de St. Jan.” De zeven optredens vinden plaats tussen 14.00 en 22.00 uur.

Back to the Fifties, 19 juni van 14.00 - 22.00 uur op de Markt in Roosendaal.
​Met Ivy Linn & The Left Hand Gamblers (Rsd), Golly Gosh Darn (NL), Slapback Johnny (NL), Voodoo Swing (USA), Old No. 7 (Rsd), Shorty Jetson & His Racateers (Blg), Bang Bang Bazooka (NL). Info: www.sbpr.nl

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1005 stemmen