Volledig scherm
Fernando Lewis

Fernando Lewis uit Breda huisgitarist Ziggo Sport

BREDA - De Bredase Fernando Lewis fungeert sinds het nieuwe Spaanse voetbalseizoen als huisgitarist aan de bar van het tv-programma Bodega El Sierd op Ziggo Sport.

Iedere maandagavond schuift Ferry Smans - zoals Lewis in zijn paspoort heet - aan in het Spaanse restaurant Vida in Naarden-Vesting, waar het programma wordt opgenomen. Hij speelt er steeds om 20.00 uur de openingstune Por Causa de Você (een nummer van de Braziliaan Antonio Carlos Jobim) en zorgt voor sfeerrijke eigen muziek tussen de items waarin het Spaanse voetbal van het afgelopen weekend wordt doorgenomen.

Smans werd persoonlijk gevraagd door presentator Sierd de Vos. De twee hebben een muzikale klik, nadat ze elkaar een paar jaar geleden leerde kennen tijdens Bier en Ballen, de journalistieke voetbalavond in Café de Bommel in Breda.

Fernando Lewis blijft het hele komende tv-seizoen te zien op Ziggo Sport, kanaal 14. Hij sluit wekelijks af met zijn eigen interpretatie van Que Nadie Sepa Mi Sufrir, een oorspronkelijk uit 1936 stammende Peruviaanse wals, maar talloze keren gecoverd en in 1981 als Amor de Mis Amores ook tot in de Nederlandse hitparade gezongen door Julio Iglesias.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (39%)
  • Oneens (61%)
601 stemmen