Volledig scherm
artist impression nieuwe brede school in Oud Gastel

Feestelijke aftrap van de school 'van vijf miljoen' in Oud Gastel

OUD GASTEL - Oud Gastel krijgt bijzonder gebouw, waar onderwijs en sport/voetbal samenkomen. In juni 2017 is het klaar. Toeval of niet: er moesten 45 penalties aan te pas komen om de heistelling in beweging te krijgen om de 45e heipaal de Gastelse grond in te stampen.

Luke de Jong, negen jaar van basisschool De Linde, had het juiste schot in de benen en mikte precies door het gat in een om een goal gespannen doek. Genodigden en de ruim vijfhonderd leerlingen van basisscholen De Linde, Joannes en Bernardus zagen eerst 44 kinderen een gemiste strafschop nemen, tot Luke dan toch de echte aftrap voor de bouw van de nieuwe brede school in gang zette.

"Ik zit niet op voetbal, wel op honkbal. Maar dat kan hier niet, wel in Roosendaal bij The Boosters."

Het is vrijdagmorgen feest op het voormalige B-veld van voetbalclub SC Gastel op sporpark Blankershove. Mannen van bouwbedrijf Hoedemakers staan klaar om hun ding te doen namelijk een splinternieuwe school annex clubgebouw voor de voetbalvereniging bouwen.

De eerste 44 heipalen zijn eerder deze week al onder de grasmat gedrukt, de 45e staat in de aanslag als wethouder Jan Paantjens het woord neemt. In meerdere opzichten is voor hem de eerste handeling bijzonder. "Als onderwijzer heb ik op alle drie de scholen korte of langere tijd gewerkt, tot mijn achttiende heb ik bij SC Gastel gevoetbald."

Lees zaterdag veel meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
3'
0-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
7'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
656 stemmen