Volledig scherm
Tot een jaar geleden lachte het leven Jennifer toe: lieve vriend, dochtertje, leuke baan, hechte familieband en net getekend voor een nieuwbouwhuis.

Familie over behandeling van Jennifer 'Onbewust dachten we aan jaren'

RUCPEHN / BERGEN OP ZOOM - Jennifer van Unen (34) uit Rucphen verloor de strijd tegen kanker. Haar familie, vrienden en omgeving houden een inzamelactie voor onderzoek naar medicijnen op maat.

"Dat is mijn mama", zegt Sophie, wijzend naar de foto op de rouwkaart. Onder haar prachtige krullenbos verschijnt een guitige peuterlach. "Ze komt zo terug, hoor." Oma Ria, bij wie ze na de middagdut op schoot zit, schrikt een beetje. "Ach nee, lieverd. Dat denk ik niet. Jouw lieve mama is een engeltje geworden, ze is bij de sterren."

"O ja", zegt Sophietje, en friemelt een tikje fronsend met haar vingertjes aan haar shirt. "Kijk, ik heb roze schoenen."

Afscheid nemen
Tja, leg een kind van 2,5 maar eens uit wat het betekent dat haar moeder is overleden. De dood is voor volwassenen al nauwelijks te bevatten, voor altijd afscheid nemen van iemand van wie je houdt, is het moeilijkste wat een mens in zijn leven meemaakt.

Aan het loslaten van hun dochter Jennifer zijn Ria en Valère van Unen vier weken na haar overlijden nog niet toe. "Het besef dat het definitief is, begint nu pas door te dringen", zegt Ria. "Steeds harder. Eerst ben je verdoofd, nu zit er een gat in mijn hart."

Verhaal doen
En toch, toch willen ze hun verhaal doen omdat ze keitrots zijn op hun dochter, die in de bloei van haar leven de strijd tegen kanker verloor. Opdat anderen misschien wél mee kunnen doen aan experimentele medicijnprogramma's die heel specifiek gericht zijn op de individuele omstandigheden van een patiënt.

Jennifer had een niet zo veelvoorkomend type kanker: epitheel sarcoom, tumoren in de weke delen van het lichaam zoals spier- en vetweefsel. "Het begon met pijn onder het sleutelbeen van haar linkerschouder. We dachten eerst dat het misschien spierpijn was door het optillen van Sophie. Maar toen voelde ze een knobbel. Dat bleek later een tumor te zijn."

Lees het hele verhaal dinsdag in BN DeStem

Volledig scherm
'Geniet van je leven.' Dat is de boodschap van Jennifer.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
144 stemmen