Volledig scherm
Erik Falkenburg viert de 0 - 1. © Roy Lazet / het fotoburo

Falkenburg maakt pikante overstap van NAC naar Willem II

TILBURG - Erik Falkenburg maakt de overstap van NAC naar Willem II. De middenvelder / aanvaller tekent een contract voor twee seizoenen in Tilburg. Maandag wordt hij nog medisch gekeurd.

Falkenburg speelde slechts één jaar in Breda. Hij had nog een tot medio 2016 doorlopend contract, maar vanwege een bepaling in die verbintenis mocht hij NAC transfervrij verlaten.

De 27-jarige Falkenburg was bij NAC een van de grootverdieners.

"Ik had me mijn verblijft bij NAC uiteraard anders voorgesteld", zegt hij in een eerste reactie, referende naar de degradatie. "Maar ik wil wel alle supporters bedanken voor de steun."

Hij snapt de gevoeligheid van de overstap naar de grote rivaal uit Tilburg. "Maar ik ben 27 jaar, ik heb gekozen voor mijn sportieve carriere."

Nieuwe spits

NAC-trainer en technisch manager Robert Maaskant is verrast over de keuze van Falkenburg. "Ik had niet het idee dat hij geld in zou leveren om te vertrekken. Ik vind het een prima gozer, maar wel jammer dat hij hiervoor kiest."

Het halen van een nieuwe spits heeft nu prioriteit voor de Bredase club. "Maar verwacht niet dat die er morgen al staat", zegt Maaskant hierover.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Inzet van rijdende rechters in heel het land is een verstandige zet.

Inzet van rijdende rechters in heel het land is een verstandige zet.

  • Eens (81%)
  • Oneens (19%)
619 stemmen