Volledig scherm
© ANP

Faillissement aangevraagd voor MS Mode

De curatoren van kledingwinkel MS Mode, voor 'vrouwen met een maatje meer', gaan faillissement aanvragen voor het bedrijf. De winkelketen vroeg begin van deze maand uitstel van betaling aan, maar heeft het niet gered. Dat bevestigen de curatoren aan NU.nl. In West-Brabant heeft de keten vestigingen in Bergen op Zoom, Breda, Etten-Leur, Oosterhout en Roosendaal.

De winkelketen valt onder CoolCat-oprichter Roland Kahn. Het bedrijf heeft 130 winkels en verschaft 660 banen in Nederland. Internationaal telt het bedrijf circa 2300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels in naast Nederland ook België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Uitstel van betaling is vaak een voorbode van een faillissement. De directie van MS Mode was niettemin positief gestemd over de kansen om verder te gaan. Een woordvoerder wees erop dat de markt van MS Mode de laatste jaren ook groter is geworden: ,,er zijn steeds meer mensen met een maatje meer''.

Volgens Quote zou MS Mode al enige tijd een uitstelregeling hebben lopen met betrekking tot een door Rabobank verstrekte lening van zo'n 35 miljoen euro. De huidige situatie waarin de Rabobank de omzet naar zich toetrekt, zou niet meer houdbaar zijn.

Welgevormd
MS Mode is in 1964 opgericht als de Mantelspecialist (later afgekort tot MS), een winkel voor damesmantels. Tegenwoordig richt de keten zich op kleding voor de 'welgevormde' vrouw.

MS Mode werkte afgelopen jaren aan het vernieuwen van de collectie en een nieuwe marketingcampagne. Dat leidde tot meer omzet en een hogere marge. De zachte winter van dit jaar gooide echter roet in het eten. MS Mode bleek niet in staat om de daardoor ontstane tegenvallende resultaten op te kunnen vangen.

MS Mode is lang niet de enige winkelketen die over de kop gaat. Deze ketens verdwenen al uit Nederlandse winkelstraat.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
De winkelketen valt onder CoolCat-oprichter Roland Kahn © ANP

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
844 stemmen