Volledig scherm
© Edwin Wiekens

Facelift voor de Nieuwe Veste in Breda

BREDA - De Nieuwe Veste, het Centrum voor de Kunsten en de bibliotheek in Breda, gaat volgend jaar ingrijpend op de schop.

Zo'n beetje alles in het gebouw aan de Molenstraat wordt onder handen genomen. Meest in het oog springend is de grote leeszaal waar de kasten met uitleenboeken nu nog rij aan rij staan. Overzichtelijk, maar tegelijkertijd ook saai en eigenlijk niet meer van deze tijd.

Vindt ook directeur Gertjan Endedijk van de stichting Nieuwe Veste. "Mensen komen hier niet meer om de kasten langs te gaan, op zoek naar een boek. Ze hebben thuis al voorwerk verricht, weten precies wat ze willen hebben. Daar willen we veel meer op gaan inspelen."

Het boekenaanbod wordt daarom rond thema's gegroepeerd. "Dat moeten pleinen worden over gezondheid, sport, Breda, literatuur, lifestyle, noem allemaal maar op. Pleinen waar je kunt studeren, waar je elkaar kunt ontmoeten.

Dat laatste is waar de Nieuwe Veste naar toe wil: een ontmoetingscentrum waar je ook nog een boek kunt lenen. Om die reden krijgt ook de horeca in de Nieuwe Veste een veel prominentere plek.

Lees het hele verhaal in BN DeStem van donderdag 21 juli

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
81 stemmen