Volledig scherm

Extra steun voor PopMonument Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - PopMonument krijgt 30.000 euro subsidie van Brabant C, een fonds ter versterking van het kunst- en cultuuraanbod in de provincie Noord-Brabant.

Een extra pluim voor PopMonument dat vorig jaar ook al de Erfgoedprijs 2015 in de wacht wist te slepen. PopMonument afficheert zich zelf als een evenement waarbij bijzondere artiesten op bijzondere locaties in Bergen op Zoom optreden.

Van monumenten als Gevangenpoort en Markiezenhof tot een café als 't Slik. En die artiest kan Gabriël Rios heten, maar ook alleen plaatselijk bekendheid hebben. "We krijgen dit geld zodat we PopMonument nog verder kunnen doorontwikkelen, om het nog beter op de kaart te zeten", zegt Gert-jan de Koster, zakelijk leider van Gebouw-T.

Het Bergse poppodium, Cultuurbedrijf en de Stichting Bezichtiging Monumenten tekenen samen voor de organisatie van PopMonument. "We verbinden erfgoed en popmuziek. We verbinden jong en oud. We vertellen verhalen die bij de monumenten horen. Die combinatie maakt PopMonument heel bijzonder."

Meer in BN DeStem zaterdag

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
25 stemmen