Volledig scherm
© Thinkstock

Extra rijstroken voor Bredase Backer en Ruebweg in Breda

BREDA - De Backer en Ruebweg in Breda krijgt. vanaf de kruising met de Emerparklaan en Westerparklaan richting snelweg A16 aan beide zijde een extra derde rijbaan. Die moeten ervoor zorgen dat het verkeer beter wordt afgewikkeld.

Het aantal voertuigen op de Backer en Ruebweg neemt toe. Dat betekent dat de druk op de noordelijke route groter wordt. Nu al staat het verkeer er op drukke tijden nogal eens vast. Om te voorkomen dat het in de toekomst erger wordt, worden de twee extra rijbanen aangelegd.

Deze vrijdag 5 augustus beginnen aan het begin van de avond de werkzaamheden. Vlak voor het einde van de schoolvakantie moet het werk klaar zijn.

Eén en ander houdt in dat het verkeer op de noordelijke rondweg de komende weken last heeft van het werk. De Backer en Ruebweg heeft tijdelijk, in plaats van vier rijstroken, twee banen: één richting A16, één de andere kant op. De Westerparklaan en de Emerparklaan worden ter hoogte van de Backer en Ruebweg afgesloten. Die weg kan dus niet worden overgestoken. Verkeer wordt omgeleid.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
26 stemmen