Volledig scherm
© Wikipedia

Extra politie op trein naar Antwerpen

ROOSENDAAL - Sinds de aanslagen hebben de Belgen de bewaking in de treinen tussen Roosendaal en Antwerpen overgenomen en verscherpt.

Veel reizigers worden gecontroleerd.

Dat gebeurt nu door de Belgische politie in samenwerking met spoorwegpersoneel van de NMBS. Medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen afdeling Veiligheid en Services zijn van deze treinen afgehaald. In ons land bestond bij de vakbond FNV Spoor grote zorg over de veiligheid van NS-personeel. Uit vrees voor nieuwe terroristische acties dreigde de vakbond dinsdagavond met ingrijpen: spoorpersoneel zou niet verder rijden dan Roosendaal. Dat dreigement is van tafel sinds de Belgische overheden samen met de spoorwegen daar voor 'adequate' beveiliging zorgen.

Waaruit die precies bestaat, willen de Belgen niet prijsgeven. Ook is niet duidelijk hoe lang de maatregelen van kracht zullen zijn. Dat beslist de politie, meldt een woordvoerder van de NMBS. Nederlanders die van Roosendaal naar Antwerpen Centraal reizen of naar een van de vier grote Brusselse stations die open zijn,moeten rekening houden met controles die extra tijd vergen. Tijdens piekuren kunnen wachtrijen vóór de stations ontstaan. In Brussel wordt de toestroom 'gekanaliseerd', waarschuwt de NMBS.

Begrip

In Nederland heeft NS naar eigen zeggen met alle werknemers op het traject Roosendaal-Antwerpen telefonisch contact gehad over hun inzetbaarheid. Medewerkers die nog te angstig zijn na de terreur in Brussel kunnen tijdelijk elders worden ingezet. Bij NS bestaat daarvoor 'begrip' en 'coulance'.

Poll

Het is terecht dat crèches niet-gevaccineerde kinderen mogen weigeren.

Het is terecht dat crèches niet-gevaccineerde kinderen mogen weigeren.

  • Eens (0%)
  • Oneens (0%)
0 stemmen