Volledig scherm

Extra bus voor cliënten zorginstelling Avoord Etten-Leur en Zundert

ETTEN-LEUR - De In- en Uitstapbus van zorginstelling Avoord is populair. Zo populair dat de aanschaf van een tweede bus op stapel staat. De Stichting Vrienden van Avoord is deze week gestart met het werven van fondsen voor de aanschaf van het tweede exemplaar. Geschat wordt dat daarvoor een bedrag van ongeveer 60.000 euro nodig is.

De In- en Uitstapbus - niet te verwarren met de Plusbus - kan worden besteld door Avoord-cliënten die een uitstapje willen maken. „De bus rijdt op verzoek van bewoners daarnaartoe waar men wenst”, aldus Avoord-woordvoerder Barbara Schoutens. De bus is niet aan de regio gebonden, maar rijdt naar elke bestemming, zolang de heen- en terugreis maar binnen een dag te doen zijn. „De huidige bus is drukbezet, met name in vakantieperioden. De bus rijdt nu vrijwel dagelijks en het afgelopen jaar gebeurde het steeds vaker dat men nee moest verkopen”, verklaart Schoutens de voorgenomen aankoop.

Tot nu toe is er 7.000 euro bijeen gebracht voor een tweede bus. „Dat is de opbrengst van het sponsordiner dat we afgelopen week hebben georganiseerd”, aldus Schoutens.

Lees het hele verhaal vrijdag in BN DeStem

Volledig scherm
Met het sponsordiner dat Avoord dinsdag organiseerde werd 7.000 euro opgehaald. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
45 stemmen