Volledig scherm
De auto belandde ondersteboven op de A16. © Tom van der Put/MaRicMedia

Extra bergers op de A15 en A16 bij ongelukken

WERKENDAM - Rijkswaterstaat zet extra bergers en inspecteurs in op de A15 en A16. Aanleiding voor de maatregel is het afsluiten van de Merwedebrug in de A27 bij Gorinchem voor vrachtwagens zwaarder dan 3.500 kilo.

De extra bergers moeten ervoor zorgen dat de snelwegen nog sneller worden vrijgemaakt voor het verkeer en hulpdiensten als ambulance en brandweer.

Truckers moeten sinds vorige week dinsdag omrijden via één van de omleidingsroutes. Die lopen via de A2, A15 en A16 of via de A2 en A59. Omdat de N3 bij Dordrecht uit de rij omleidingsroutes is gehaald na klachten over overlast, komt Rijkswaterstaat wel met een nieuwe flyer waarmee truckers worden geïnformeerd bij tankstations en grensovergangen.

Op de omleidingsroutes is het afgelopen weken aanzienlijk drukker geworden. De kans op ongevallen neemt daardoor toe. Rijkswaterstaat wil er met extra bergers voor zorgen dat de snelweg zo snel mogelijk wordt vrijgemaakt. ,,We passen incidentmanagement toe op de omleidingsroutes'', verklaart woordvoerder Michel de Vos. ,,Bij een ongeval zijn we dan extra snel ter plekke om zo de doorstroming te bevorderen.''

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
769 stemmen