Volledig scherm
Nathalie Buijs en Jos Rijff bij hun kunst. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Expositie met kunst van Wouwse bodem: 'Daar moeten mensen van profiteren'

WOUW - Werken van Jos Rijff (schilderijen) en Nathalie Buijs-Vrienten (keramiek), twee Wouwse kunstenaars, zijn tot eind september te zien in Markant in Wouw.

Beiden exposeren regelmatig buiten Wouw en zeker Jos Rijff heeft inmiddels naam opgebouwd tot in het buitenland. Daarom is het mooi dat ze nu samen in Wouw te zien zijn. "Daar moeten mensen nu van profiteren, want dat zal waarschijnlijk nooit meer gebeuren", zegt secretaris Ben Dammers van de stichting Culturele Manifestaties Wouw.

Jos Rijff noemt zijn werk vooral realistisch. "Sinds een jaar of tien wordt realistisch werk weer gevraagd in Nederland, de belangstelling voor het abstracte is een stuk minder." Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en kwam daarna in de reclamewereld terecht. "Ik heb daar 35 jaar geleden bewust voor gekozen. Ik wilde een vrouw en een gezin kunnen onderhouden."

In die opzet is hij volledig geslaagd en na dertig jaar reclamewereld begon hij weer te schilderen en is hij een veelgevraagd kunstenaar. Zijn werken zijn, volgens zijn visitekaartje hyper(sur)realistisch, maar tegenwoordig werk hij vaak in opdracht om mens- en dierportretten te maken.

Veel van zijn schilderijen, die hij vervaardigt met acryl- en olieverf, zijn vaak op 'tournee'. Ze hangen op exposities, zoals onlangs in Coevorden en in een galerie in Gouda. "Maar ook in België en Duitsland verkoop ik vaak werk. Het vreemde is dat in West- en Midden-Brabant veel minder belangstelling bestaat voor kunst dan boven de rivieren".

Lees zaterdag meer in BN DeStem.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
102 stemmen