Volledig scherm

Even wennen aan de markt op het Emmausplein Sint Willebrord

SINT WILLEBRORD - Voor de kraam van groentenboer Louis Koevoets liggen hoopjes gele kratten verspreid.

Ze waarschuwen de marktbezoekers voor de verhoogde afscheiding van de parkeerplekken. Die lopen midden over het voetpad. "Vanochtend viel mijn tweede klant er al over", zegt hij. Op dit puntje na is de groenteboer tevreden over de aanpassingen op het Emmausplein in Sint Willebrord.

Afgelopen zaterdag was de markt voor het eerst weer terug op het heringerichte plein. Sommige bezoekers zien weinig verandering, anderen zijn kritisch. Zo merkt de woordvoerder van Berenondergoed bijvoorbeeld op dat het looppad voor de Emté niet goed ligt. Wie met zijn kar naar buiten komt, moet eerst naar links afslaan met zijn winkelkar om het verloop van de stoep af te volgen.

De marktmeester kon zaterdagochtend een nieuwe kraam verwelkomen op het plein en was daar blij mee. Volgende week moeten de kramen iets dichter bij elkaar worden gezet, meent hij, zodat de bezoekers een rondje kunnen maken langs alle kramen. "Nu kunnen klanten achter langs de karren door het midden doorlopen. Dat is niet de bedoeling. Het is in het begin altijd even passen en meten, maar dat komt wel goed."

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
296 stemmen