Volledig scherm
Robert (l) en Lars met Pokemon Go

Etten-Leurse scholieren over Pokémon Go: 'Mensen moeten niet midden op de weg staan!'

ETTEN-LEUR - Dat de nieuwe game app Pokémon Go nu al een hit is hoeven we niet meer uit te leggen. Hoewel het spel nog niet in de Nederlandse appstores te downloaden is, wordt het al door tienduizenden mensen in het land gespeeld. Zo ook door de leerlingen van KSE in Etten-Leur. 

De toetsweek is bezig, maar een kleine ronde door de gangen van KSE is genoeg om een paar fanatieke spelers tegen te komen. De 14-jarige Myrthe Mauer uit Sprundel heeft het spel afgelopen weekend gedownload en het meteen uitgeprobeerd. "Ik ben op de fiets gestapt om het te spelen en heb er gelijk een paar gevangen", vertelt ze trots. Andere leerlingen raken nieuwsgierig en vragen haar hoe ze het heeft gedownload. "Dat gaat makkelijk via een Australisch of Amerikaans account", zegt ze tegen hen.

Verderop staat bij de kluisjes een groepje jongens druk met hun telefoon te spelen. Pokémon Go staat al open. "Ik ben expres naar buiten gegaan om meer Pokémon te vangen", zegt de 15-jarige Lars Pauwels uit Etten-Leur. "Via Facebook zag ik hoe je het kon downloaden en toen werd ik nieuwsgierig." Of hij het de komende week meer gaat spelen? "Dat weet ik nog niet, want ik moet ook leren voor de toetsweek," zegt hij verstandig. 

Lars' vriend Robert Ta (15) uit Etten-Leur is ook enthousiast. "Het is een goede manier om naar buiten te gaan", vertelt hij. "Maar mensen moeten wel oppassen hoor. Afgelopen weekend zag ik een groepje midden op de weg staan spelen. Dan moet je wel oppassen!" 

Volledig scherm
Leerlingen van KSE buigen zich over de Pokemon Go app
Volledig scherm
Myrthe speelt Pokemon Go

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
561 stemmen