Bert Kempenaars en zijn zoon Eric ruim dertig jaar geleden op een baal papier bij Kempenaars Recycling in Oud Gastel. Bert overleed in 2007.
Volledig scherm
Bert Kempenaars en zijn zoon Eric ruim dertig jaar geleden op een baal papier bij Kempenaars Recycling in Oud Gastel. Bert overleed in 2007.

Eric over zijn vader Bert Kempenaars: 'De ultieme goedzak'

Lee Towers, Frans Bauer en Gerard Joling kijken je lachend aan in het kantoor van Eric Kempenaars in Roosendaal. De zangers staan allemaal op de foto met de familie Kempenaars. "Wij zijn niet vies van een feestje. Dat hebben we van ons pa meegekregen. Die kon er wat van. Hij zei altijd: 'Als je een feestje bouwt, moet je het goed doen en niet half'", vertelt Eric (42).

Zijn vader is Bert Kempenaars, voormalig directeur van Kempenaars Recycling in Oud Gastel. Een gemeenschapsmens in hart en nieren. Bert overleed op 1 november 2007 op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. "Hij is een jaar ziek geweest. Die periode was heftig, maar hij heeft me wel goed kunnen voorbereiden op wat ik als zijn opvolger kon verwachten. Samen met mijn broer Michel werkte ik al in het bedrijf, maar het is toch anders als je zelf aan het roer komt te staan."

Mensenkennis
Eric vond zijn vader de ultieme goedzak. "Hij zocht ook nooit ruzie. Mijn vader had trouwens wel mensenkennis. Zowel op zakelijk als op sociaal vlak. Toch kon hij doorschieten met het sponsoren van met name sportclubs. Na zijn overlijden kreeg ik zestien facturen van voetbalverenigingen waar een reclamebord van ons langs het veld hing. Klap op de vuurpijl was dat ik na zijn overlijden erachter kwam dat mijn vader in het Afrikaanse Burkina Faso een voetbalelftal had voorzien van shirtjes met naam Kempenaars Recycling. Op dat vlak ben ik wel een stuk selectiever geworden. We doen heus nog wel aan sponsoring, maar wat ons pa deed was extreem. Hij kon geen nee zeggen." Bert Kempenaars was een gelovig man. "Zeker toen hij hoorde dat hij ziek was, ging hij elke zaterdag naar de Mariakapel op de Kapelberg. Maria was heilig voor hem, die plek gaf hem steun."

Bijna tien jaar na zijn dood mist Eric zijn vader nog regelmatig. "Het was niet alleen maar lachen met hem, hij adviseerde mij ook altijd. Als ik nu een besluit moet nemen over een grote investering, zou ik graag zijn mening willen weten. Toch weet ik zeker dat hij trots zou zijn: 'Bolleke', – zo noemde hij mij altijd – 'jullie zijn goed bezig'".

Poll

Ik ga op tweede pinksterdag zeker een terrasje pikken.

Ik ga op tweede pinksterdag zeker een terrasje pikken.

  • Eens (10%)
  • Oneens (90%)
665 stemmen