Volledig scherm
© Thinkstock

Ergernis over trage aanleg park in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Gemeente zegt: er komt een echt park maar niet nu. Op zijn vroegst in 2019 of 2020, als de nieuwe woningen van Stadlander er staan.

Bewoners van de wijk Fort-Zeekant moeten nog jaren wachten voordat er een echt park komt tussen Van Slingelandtlaan, Casper Fagellaan en Van der Heimstraat. Dat zegt Erwin Stander, woordvoerder van de gemeente.

Dit tot grote ergernis van Leen Slabbekoorn, bewoner van appartementencomplex Zoomstate, pal naast het terrein. „Ik woon hier nu zeventien jaar. De gemeente heeft van alles beloofd. Maar het is een wildernis vol onkruid. Er zitten teken. De gemeente zou het egaliseren en inzaaien met gras. Er gebeurt helemaal niets.” Zijn boosheid bereikte deze week een nieuw hoogtepunt. „Ineens zetten ze nu wel twee bankjes en twee afvalbakken weg. Waar slaat dat toch op?”, vraagt hij zich af.

Woordvoerder Stander erkent dat het in dit stukje Fort-Zeekant anders is gelopen dan gepland. „Dat park had er tien jaar geleden al moeten liggen.” Dat dat niet het geval is heeft alles te maken met de stagnerende vernieuwing van de wijk, ook al iets waar bewoners zich aan ergeren. Want de antikrakers in de woningen tussen Van Slingelandtlaan en Paulus Buijslaan laten hun straten en woningen verkommeren, zeggen zij. „Kijk toch eens hoe het er uitziet”, schampert Slabbekoorn.

Lees woensdag meer in BN DeStem. 
 

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
112 stemmen