Volledig scherm
Een grote rommel bij een bak voor plastic huishoudelijk afval. Mensen zetten hun spullen ernaast omdat de container overvol is. foto Lijst Linssen

Ergernis Lijst Linssen over uitpuilende vuilbakken bij evenementen in Bergen op Zoom en Halsteren

BERGEN OP ZOOM - Het moet klaar zijn met overvolle vuilnisbakken tijdens evenementen in de binnenstad van Bergen op Zoom en het centrum van Halsteren. Dat vindt Lijst Linssen. De partij ergert zich groen en geel aan de uitpuilende vuilbakken en als gevolg de stapels troep eromheen.

Duolid Toine van Steenpaal: "We willen graag een schone stad zijn, maar vooral tijdens evenementen raken de vuilnisbakken in de aanloopstraten naar de Grote Markt in rap tempo overvol."

Volgens Van Steenpaal zaten de afvalbakken op 10 september tijdens Kunsten in de Monumenten al rond 15.00 uur tjokvol. Dat was tijdens de Krabbenfoor niet anders. "Mensen zetten hun afval er dan maar naast. De stad ziet er daardoor niet alleen smerig uit, maar dit werkt ook de overlast van meeuwen in de hand."

Volgens de oppositiepartij zijn er twee oplossingen: of de bakken vaker legen tijdens evenementen, of grotere en handigere vuilnisbakken. "Want dit systeem is ook niet alles", zegt Van Steenpaal. "De afvalbakken hebben allemaal zo'n tussenschot, maar daardoor ben je genoodzaakt om er zowat met je hele hand in te gaan om het afval er door te duwen. Dat is niet echt hygiënisch."

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van dinsdag.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
457 stemmen