Volledig scherm

Eppo-uitgever breidt stripfonds flink uit

BREDA/OOSTERHOUT - De in Oosterhout gevestigde stripuitgeverij Don Lawrence Collection, heeft uitgeverij L overgenomen, het stripfonds van uitgever Luitingh-Sijthoff uit Amsterdam.

Daarmee is de Oosterhoutse uitgever (die eens per jaar in Breda het stripfestival houdt) de grootste onafhankelijke stripuitgever van Nederland geworden.

Eigenaar Rob van Bavel van Don Lawrence Collection, vertelt: "Het stripfonds van Luitingh-Sijthoff viel onder de verantwoordelijkheid van Jacques Post. Toen hij een tijdje geleden bekend maakte met pensioen te gaan, hebben wij onmiddellijk contact opgenomen. Wij vroegen ons af wat er met de strips zou gebeuren, na het vertrek van Post. Hij was eigenlijk de enige die zich binnen de Amsterdamse uitgeverij bezig hield met de strips."

Het bleek dat er niet echt een opvolger was. Van Bavel: "Wij wilden het graag overnemen. Post heeft een prachtig en uitgebreid fonds opgebouwd met auteurs die een goede aanvulling zijn op de circa zestig stripmakers die bij ons zijn aangesloten."

Don Lawrence Collection heeft vooral Nederlandse auteurs in portefeuille die een band hebben met het tijdschrift Eppo dat eens in de twee weken verschijnt bij de Oosterhoutse uitgever.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
816 stemmen