Volledig scherm
© Thinkstock

Engels Dorp in Kruisland niet meer voor starters?

KRUISLAND - De starterswoningen in de Kruislandse wijk ‘Engels Dorp’ lijken in de toekomst niet meer bereikbaar te zijn voor starters.

Dat blijkt na vragen van raadslid Edwin Maas (GewoonLokaal!) aan wethouder Petra Lepolder. Hij had gezien dat er onlangs een huis is verkocht voor de normale marktwaarde, een prijs die starters niet kunnen opbrengen.

Daar was de Kruislander niet blij mee. De huizen zijn namelijk zes jaar geleden gebouwd na jarenlange inspanningen van de dorpsraad, de gemeente en woningcorporatie Thuisvester om ook jongeren de kans te geven in het dorp te wonen.

Via een startersregeling van Thuisvester konden jongeren tot 35 jaar maximaal 35 procent korting op de prijs krijgen. Voorwaarde is dat ze het huis terug aan de corporatie verkopen. Die startersregeling kent de woningcorporatie inmiddels niet meer.
Lepolder let op de gehele woningvoorraad, zegt ze in een reactie. Ze vindt het belangrijk dat starters ook een huis kunnen kopen in de gemeente. „Daarom hebben we onlangs extra budget beschikbaar gemaakt voor startersleningen.”

Wat de gevolgen zijn voor de andere huizen in het wijkje is nog niet bekend.

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
465 stemmen