Volledig scherm
© Enexis

Enexis in de nacht langs de deuren in Ulvenhout

ULVENHOUT - Het waren inderdaad mensen van Enexis die gisteren kort na middernacht aanbelden bij een aantal inwoners van Ulvenhout. Dat bevestigt woordvoerder Bob Winckels van het energiebedrijf. Om 21.15 uur kwam de melding binnen dat er de stroom was uitgevallen in een woning aan de Dorpstraat.

De storingsmonteur ging ter plaatse en constateerde dat er inderdaad iets mis was met de kabel. "Om dat zo snel mogelijk te kunnen herstellen, moet de stroom er even af en daarvoor is het nodig dat we echt bij de mensen binnen gaan", legt Winckels uit. Dat was dus het geval op een aantal adressen.

Als mensen het niet vertrouwen en niet open doen, dan moet de kabel ter hoogte van die panden doorgeknipt en vervolgens weer hersteld worden. Een ingreep die meer tijd kost, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig te zijn in Ulvenhout.

Na het herstelwerk moest de stroom weer aangesloten worden en daarvoor maakte Enexis afspraken met de betrokken huishoudens. "Gewoon aanbellen gaat niet als de stoom eraf is."

poll

Corso's en carnavalsoptochten zouden meer subsidie moeten krijgen dan het Concertgebouw

Corso's en carnavalsoptochten zouden meer subsidie moeten krijgen dan het Concertgebouw

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
822 stemmen