Volledig scherm
Eigenaren Lucienne (49) en Pascal (46) Welten voor hun kledingzaak in de Oosterhoutse binnenstad. Doorgaan met de winkel in geen optie meer. foto else loof/pix4profs

En weer stopt een winkel in de binnenstad van Oosterhout

OOSTERHOUT - De economische malaise blijft slachtoffers eisen. Eind januari sluit Peddels Clothing, al jaren een begrip in de Oosterhoutse binnenstad, voorgoed de deuren.


Peddels Clothing verlaat na twintig jaar de Oosterhoutse binnenstad. Eigenaren Lucienne (49) en Pascal (46) Welten sluiten hun kledingzaak. „We stoppen voordat het te laat is. Nu kunnen we de keuze zelf nog maken”, aldus Pascal Welten. Vandaag begint de opheffingsuitverkoop, eind januari 2017 sluit de winkel definitief haar deuren.

Geen zin meer
„We zaten er al een tijdje tegenaan te hikken. Afgelopen week was het weer zo ontzettend stil. Het kwartje viel; dit heeft geen zin meer”, vertelt Lucienne Welten. „Deze zomer deden we een laatste poging. We vernieuwden onze winkel en maakten het binnen kleiner en knusser. Bovendien stopten met de damescollectie, Peddels werd weer een echte herenzaak”, vult Pascal Welten aan, „We hoopten dat het dit seizoen weer zou aantrekken, maar helaas bleef het net zo stil.”

Vergrijzing
De afgelopen jaren hoopte het paar elk seizoen, achteraf bezien tegen beter weten in, op verbetering.
„Sinds 2013 ging het minder met onze winkel. Het werd stiller in de stad en we zagen steeds meer vergrijzing. Bovendien vielen er meer en meer winkels uit ons segment weg. Onze doelgroep gaat liever naar grote steden waar ze kunnen kiezen uit verschillende winkels die mooie, luxe merken verkopen”, legt Pascal Welten uit.„We hebben van alles geprobeerd met andere inkoop, de styling en acties. Maar ook dat haalde weinig uit. Om die reden besloot ik vorig jaar een andere baan te zoeken en zou Lucienne in de winkel blijven staan. Die baan heb ik gevonden, ik heb het erg naar mijn zin als vestigingsmanager bij designmeubelzaak Riant Stoutenbeek in Breda. Dat geeft ons nu ook de ruimte om op tijd te stoppen”, legt hij uit.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
780 stemmen