Volledig scherm
© Alexander Vingerhoeds/Obscura Foto

'Elvishuis' in Breda voorlopig geen B&B

BREDA - Het 'Elvishuis' aan de Heilaarstraat in Breda wordt voorlopig geen luxe bed & breakfast waar mensen kunnen overnachten in kamers met Elvis Presley-thema. Het huis is een replica van Graceland, de villa van Elvis in Memphis.

Eigenaar Jimmy Prins is al jaren bezig met de (af)bouw van het huis. Maar de financiering om alles af te werken in Elvis-stijl, inclusief onder meer een zwembad, komt niet van de grond "Het is wel afgebouwd, maar niet afgewerkt", aldus Prins, die niet kan aangeven wanneer dit wel gebeurt.

Prins zei dat deze week desgevraagd bij een kort geding dat was aangespannen door een van zijn huurders. Prins woont zelf in het huis en verhuurt de kamers aan arbeidsmigranten. Een Roemeense huurder - die er voor drie maanden een kamer huurde - zegt dat hij voortijdig uit het huis vertrokken is omdat hij door Prins 'gepest en geïntimideerd' zou zijn. Hij eist de waarborgsom terug en een schadevergoeding. Prins ontkent de aantijgingen en wil dat de Roemeen de huur voor de drie maanden betaalt. De rechter moet nu uitspraak in het geschil gaan doen.

Prins was vorig jaar een crowdfundingactie begonnen om de 1,2 ton die nodig was voor de verdere afwerking van het huis binnen te halen. Die actie stopte in juni nadat de politie een inval in het huis had gedaan omdat er een link zou zijn met een witwas-zaak in Gelderland. Er bleek toen ook beslag op het huis te zijn gelegd door het Openbaar Ministerie. Dat beslag ligt er nog steeds op. Onduidelijk blijft wat de link met de Gelderse zaak is.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
496 stemmen