Volledig scherm
Ellen van Oevelen stapt op als gemeenteraadslid voor de PvdA in Woensdrecht. Ze is volgende week voor het laatst van de partij in de raadszaal in Hoogerheide. "Ik heb er geen zin meer in. Digitaal vergaderen vind ik vreselijk." foto Tonny Presser/Pix4Profs

Ellen van Oevelen stopt na dertig jaar met de politiek in Woensdrecht

PUTTE - Ellen van Oevelen schuift volgende week donderdag voor de allerlaatste keer aan aan de Woensdrechtse raadstafel. De 71-jarige Putse zegt na ruim dertig jaar de gemeentepolitiek vaarwel.

De PvdA-politica was van plan haar laatste raadstermijn uit te zitten tot 2018, maar ze heeft er geen zin meer in. „Ik heb last van ouderdomskwaaltjes en het digitaal vergaderen vind ik vreselijk,” zegt ze. „Ik kijk iemand liever recht in de ogen tijdens een vergadering.”

Van Oevelen is afkomstig uit een rood nest. „Mijn vader was havenarbeider in Rotterdam, dan word je gevoed met de arbeidersstrijd.” In 1967 verhuisde ze naar Putte, waar ze in 1986 aanschoof bij de plaatselijke PvdA. Daar was ze burgerraadslid en ook bestuursvoorzitter van de partij. Na de herindeling in 1997 schoof ze door naar de Woensdrechtse PvdA-afdeling en werd daar ook burgerraadslid. „Het kwam toen nooit in me op om raadslid te worden. De PvdA bleef bij elke verkiezing op twee zetels steken, maar in 2006 schoot onze partij onder leiding van Cees Jaspers door naar vijf zetels en kwam ik in de raad.” Van 2008 tot 2010 was ze ook nog fractieleider van de PvdA. „Dat betekende dat ik regelmatig het debat aan moest gaan, maar dat ligt me niet.”

Van Oevelen voelde zich meer thuis achter de schermen. Voor haar partij zette ze de lijnen uit op sociaal en financieel gebied.

Lees meer in BN DeStem van woensdag 6 juli

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
556 stemmen