Volledig scherm

Elke dag een draak te bestrijden in Wouw

WOUW/MOERSTRATEN - Met een raket op stap vanuit Astrowouw, gouden medailles halen op de Olympische Spelen of vechten met heksen en draken: het kan allemaal tijdens het kindervakantiewerk in de dorpen Wouw, Heerle, Moerstraten en Wouwse Plantage. Een week lang leven de kinderen van deze dorpen in een fantasiewereld vol spellen, uitstapjes, kampdagen en speurtochten.

In Wouwse Plantage nemen 45 kinderen deel aan activiteiten met als thema 'Heksen, draken en andere zaken'. Met een heuse draak, het bouwen van een fort en een zoektocht naar goudklompjes zijn zij de week begonnen.

Gisteren hielden ze zich bezig met een vossenjacht, op zoek naar draken- en heksenspullen. Als ze op het plein van de basisschool komen, treffen ze daar Astrid van Beers aan op een brandstapel waar de rook al vanaf kronkelt. Dankzij de heksendrankjes kunnen ze het vuur blussen en hun leidster bevrijden. "En zo krijgen de kinderen elke dag de kans om te toveren, draken te bestrijden en te spelen", zegt Stijn van Looveren.

De 62 deelnemende kinderen van Heerle, Moerstraten en Welberg zijn in ParelMoer in Moerstraten bezig met een verlengstuk van de Olympische Spelen. Gouden, zilveren en bronzen medailles liggen in het verschiet; vrijdag gaat iedereen met zo'n plak naar huis. Dinsdagochtend zijn de kinderen bezig met voedsel uit sportlanden. Pizza's, tosti's, popcorn en Belgische bonbons, olijven: ze laten het zich prima smaken. En 's middags, als de temperatuur tot 25 graden stijgt, wordt er met water gewerkt. De 150 Wouwse kinderen moeten twee ruimtedames, Flora en Fauna, helpen om een ruimtereis te volbrengen. Elke dag beleeft dit verhaal een nieuw hoofdstuk, op een podium met een heuse raket. Daarna wordt er getimmerd in het bouwdorp, gaan de oudste kinderen op kamp, zijn er workshops van de harmonie en de handbalvereniging en worden er frietjes gegeten. De week wordt vrijdag in alle drie de plaatsen afgesloten met een avond waar ook de ouders terecht kunnen.

Meer informatie: kvw-wouw.nl, hetdorpmoerstraten.nl of facebook.com/KinderVakantieWerkWouwsePlantage

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
378 stemmen